Opis
Rękawice HPPE do kontaktu z żywnością o uigleniu 13 są idealnym wyborem dla osób pracujących w przemyśle spożywczym. Rękawice te zapewniają doskonałą ochronę przed przecięciem, a powłoka nitrylowa zapewnia wyjątkowo mocną warstwę ochronną, zwiększając trwałość. Dzięki dopuszczeniu do kontaktu z żywnością, rękawice te zostały zaprojektowane w taki sposób, aby zapobiegać wszelkim zanieczyszczeniom produktów spożywczych, zapewniając bezpieczne i higieniczne środowisko pracy.
Cechy:
Odporność na przecięcie Poziom C
Posiada aprobatę do kontaktu z żywnością
Niebieski kolor jest zgodny z przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności
Można stosować w przetwórstwie żywności z uwagi na odporność na tłuszcze zwierzęca i oleje roślinne.
Powleczenie pianką nitrylową gwarantuje znakomity uchwyt w suchych i mokrych warunkach
Bezszwowy podkład o uigleniu 13
Oznakowanie UKCA
Certyfikowano na zgodność z CE
Nowy produkt
Zaczep detaliczny ułatwiający prezentację w sklepie
Parametry techniczne:
2777/18781-01/E04-01
SATRA Technology Europe Ltd
EN ISO 21420: 2020 Dexterity 5
EN 388: 2016 + A1: 2018 (4443C)
EN 407: 2020 (X1XXXX)
EN 13130-1:2004
</br