Opis
Odporna na przecięcia rękawica zapewnia ochronę przed przecięciami o niskim ryzyku (poziom B), a zanurzenie w piance nitrylowej zapewnia lepszą przyczepność Jasnopomarańczowy kolor zapewnia łatwą identyfikację.
Cechy:
Odporność na przecięcie Poziom B
Elastyczny podkład z dzianiny o uigleniu 13
Można prać w pralkach
Można stosować w przetwórstwie żywności z uwagi na odporność na tłuszcze zwierzęca i oleje roślinne.
Powleczenie pianką nitrylową gwarantuje znakomity uchwyt w suchych i mokrych warunkach
Powleczenie wewnętrznej części dłoni podwyższa manualność rękawicy i oddychalność całej dłoni
Certyfikowano na zgodność z CE
Kolor bursztynowy - przeznaczone do pracy w niskim zagrożeniu przecięciem
Zaczep detaliczny ułatwiający prezentację w sklepie
Odporność na przecięcie ANSI na poziomie A2
Oddychając podkład bezszwowy
CE Foodsafe
Prać w temperaturze 40°C w nie biologicznym detergencie, uformować po praniu. Nie suszyć w suszarce bębnowej.
Parametry techniczne:
0075/2085/162/10/19/2969
CTC
EN ISO 21420: 2020 Dexterity 5
EN 388: 2016 + A1: 2018 (4X42B)
ANSI/ISEA 105: 2016 CUT Level (A2)